MENU

Kunstkerstboom smal voor kleine ruimtes: 6 opties

Een kunstkerstboom smal heb je in verschillende types en kleuren. Een smalle kunstkerstboom hoeft niet per se een kleine kerstboom te zijn. Het is ook mogelijk om een hoge smalle kerstboom te kopen. Een kunstkerstboom smal is bijvoorbeeld handig als je maar een klein hoekje in de kamer hebt voor een kerstboom. De smalle boom neemt minder ruimte in beslag, maar je hebt nog steeds de gezellige sfeer van een mooie versierde boom. In dit artikel zetten we alle smalle kerstbomen op een rij.

Hoe smal moet de boom zijn?

Voordat je op zoek gaat naar een smalle kerstboom is het handig om eerst te kijken hoeveel ruimte je precies hebt voor de boom. Je zou bomen onder de 100 cm kunnen beschouwen als een smalle boom. Maar dit is verhoudingsgewijs ook afhankelijk van de hoogte van de boom die je wilt. Een hogere kerstboom is meestal breder dan een minder hoge kerstboom.

Kunstkerstboom smal: Sherwood Spruce (Triumph Tree)

De Sherwood Spruce van Triumph Tree is een populaire kunstkerstboom die in heel veel maten beschikbaar is. Zo hebben ze een ook extra smalle variant met een diameter van 91 cm en een hoogte van 155 cm.

kunstkerstboom smal sherwood spruce

Luxe smalle kerstboom Albies Nordmann (Triumph Tree)

Voor smalle kerstbomen moet je bij het merk Triumph Tree zijn. Ook van deze luxe Albies Nordmann is een smalle variant beschikbaar met een diameter van 86 cm en een hoogte van 120 cm.  Wat dit model bijzonder maakt zijn de prachtige grijsblauwe kleuren nuances. De naalden en takken zijn tot in details nagemaakt wat een mooi resultaat geeft.

Kunstkerstboom smal Abies nordmann

Kunstkerstboom smal: de Black Box Kingston Pine

Liever een hogere boom? De Kingston Pine van Black Box is met een hoogte van 185 cm en diameter van 102 centimeter voor zijn grootte ook smal te noemen. Voor deze boom heb je dus wel iets meer ruimte nodig dan de bovengenoemde. De kerstboom heeft 501 takjes en is uitgerust met 170 warmwitte lichtjes. Deze smalle kunstkerstboom is ook nog een formaat groter beschikbaar, van 215 x 117 cm.

Kunstkerstboom smal kingston pine black box

Smalle kunstkerstboom: Forest Frosted (Triumph Tree)

De Forest Frosted van Triumph Tree is in verschillende formaten beschikbaar. Ook voor deze boom is een smalle variant gemaakt van 155 x 86 cm. Dit is een relatief kleine boom. De takken van de boom zijn gemaakt van een combinatie van harde en zachte naalden. Deze kunstkerstboom smal is voorzien van energiezuinige LED verlichting.
Smalle kunstkerstboom forest frosted

Jersey fraser Fir pencil (National Tree Company)

Nog een mooi smal exemplaar is de Jersey Fraser Fir Pencil van de National Tree Company. Deze boom is gemaakt met ‘Feel real’ technologie waardoor de boom een realistisch en natuurlijk look en feel heeft. De boom is 228 cm hoog en heeft een diameter van 109 cm.

Smalle kunstkerstboom kopen

Alska Slim Premium (Royal Christmas)

En last but zeker niet least; de Alsaka Slim Premium van Royal Christmas. Een mooie smalle kunstkerstboom, beschikbaar in verschillende hoogtes. De boom heeft een natuurlijk uitstraling en is bijna niet van echt te onderscheiden.

Alaska slim kunstkerstboom

Ook een optie: Halve kunstkerstbomen van Triumph Tree

Wist je dat je behalve een kunstkerstboom smal ook kunt kiezen voor een halve boom? Deze kun je makkelijker tegen de muur plaatsen waar hij minder ruimte in beslag neemt. Misschien niet helemaal hetzelfde als een ronde boom, maar wel heel praktisch! Zoals de Camden van Triumph Tree. Deze heeft een hoogte van 215 cm en een diameter van 114 cm.

Kunstkerstboom smal alternatief halve boom

Tip van Mister Kerstboom voor kunstkerstboom smal

Koop je een ‘gewone’ kunstkerstboom, dan kun je er ook voor kiezen om de de onderste takken aan de achterkant eruit te laten. Zo kun je hem net iets dichter tegen de muur aan zetten. Mocht je ooit verhuizen of meer ruimte hebben, heb je nog steeds een volledige boom tot je beschikking.