MENU

Kunstkerstboom met lichtjes: waar moet je op letten?

Een kunstkerstboom met lichtjes zijn helemaal trending. Niet zo gek ook, want je hebt er minder mee van doen. Je kent het wel; je hebt de lichtjes netjes opgerold en opgeborgen in een doos. Maar als je ze eruit haalt zitten ze altijd in de knoop. Soms ben je uren bezig om snoeren weer helemaal uit elkaar te krijgen. Daar kunnen ook de nodige lichtjes bij sneuvelen. Een frustratie waar je geen last meer van hebt als je een kunstkerstboom met lichtjes koopt; de lichtjes zitten namelijk mooi verwerkt in de boom. Je hoeft alleen nog maar de stekker in het stopcontact te doen en klaar is kees!

Welke opties heb je als je kiest voor een kunstkerstboom met lichtjes? We hebben de belangrijkste punten uiteen gezet in dit artikel.

Kunstkerstboom met led verlichting

In bijna alle kunstkerstbomen met lichtjes zit (energiezuinige) led verlichting. Led verlichting verbruikt minder energie en is daarom niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Natuurlijk is dit ook nog steeds afhankelijk van hoe je hoelang je de lichtjes laat branden. Ook zijn de meeste kunstkerstbomen voorzien van warm witte ledverlichting. Wil je liever een ander kleurtje? Dan kun je het beste kiezen voor een kerstboom zonder verlichting en de lichtjes er apart bij kopen. Dan heb je iets meer keuze.

Besneeuwde kunstkerstboom met lichtjes

Je kunt natuurlijk gaan voor een originele groene kunstkerstboom. Maar wist je dat er ook besneeuwde kunstkerstbomen met verlichting beschikbaar zijn? Bijvoorbeeld leuk voor op een (overdekt) terras, etalage of gewoon in huis. Geeft net een beetje extra kerstgevoel!

Voorbeeld kunstkerstboom met lichtjes besneeuwd
Voorbeeld kunstkerstboom met lichtjes besneeuwd

Aantal lichtjes in de kunstkerstboom

Daarnaast is er nog een factor waar je op moet letten bij het kopen van een kunstkerstboom met lichtjes, namelijk de hoeveelheid lichtjes in de boom. Wil je juist veel lichtjes in de boom of juist wat minder? Het aantal lichtjes in de boom is vaak afhankelijk van de afmetingen van de boom. Zo heeft een grote kerstboom natuurlijk meer lichtjes nodig dan een kleinere kerstboom. Maar het kan ook zijn dat bepaalde boomtypes met dezelfde hoogte juist meer lichtjes hebben.

Hieronder zie je bijvoorbeeld twee kunstkerstbomen van 230 cm hoog. De ene heeft 280 lichtjes en de andere 656 lichtjes. Dit heeft er waarschijnlijk ook mee te maken dat de kunstkerstboom met meer lichtjes ook een grotere diameter en ander soort takken heeft. Je betaalt uiteraard ook meer voor meer lichtjes in de boom. Zo betaal je voor de Black Box Kingston (230 cm) ongeveer € 200,- (afhankelijk van aanbiedingen) en voor de Triumph Tree Sherwood (230 cm) rond de € 800,-. Daar zit dus ook een groot prijsverschil in.

Kunstkerstboom met lichtjes -280 - Black Box Kingston
Kunstkerstboom met 280 lichtjes
Kunstkerstboom met lichtjes - 656 - Triumph tree sherwood
Kunstkerstboom met 656 lichtjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunstkerstbomen met verlichting vergelijken

Naast verlichting in de boom zijn er nog meer factoren waarop je een geschikte kunstkerstboom kunt selecteren. Op Misterkerstboom.nl proberen we het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, doordat je op verschillende factoren, zoals hoogte merk en kleur kunt filteren. Hopelijk vind je zo de meeste geschikte kunstkerstboom!